Heiza's Tornado

Jan Fennell The Dog Listener

Kategori: Allmänt

Jan och JagGruppen

Jan Fennell kommer från England och hon är helt fantastisk på att  kommunicera med våra hundar, jag beundrar henne verkligen. Hon har haft tv program skrivit ett antal böcker en del översatta på svenska, den sista köpte jag nu, Hundens sju åldrar en mycket intressant bok.  Jag har även läst dom andra svensk översatta som jag varmt kan rekomendera. Och nu äntligen skulle hon hålla en 2 dagars kurs i Sverige för första gången. Hur vi kan kommunicera med våra hundar. Vi började med att studera vargarnas kommunikation med varandra för att sen se samma beteende hos våra hundar, som många gånger misstolkas eftersom vi inte förstår det enda språk dom kan. Om vi kan kommunicera bättre med våra hundar är det lättare att visa dom att vi faktisk är deras ledare och att dom alltid kan lita på oss. Då blir dom lugnare tryggare och lyckligare och kan avstå ledar rollen och njuta av att bara få vara HUNDEN dom faktiskt är.

Vi har alltså fått lära oss ett vänligt språk som våra hundar redan kan.

Tack Jan Fennell för ett par  fantastiska dagar med dig och dina kunskaper.

Tack Märvi för att jag via din sida upptäckte att Jan skulle hålla denna kurs i sverige. Det var jätte trevligt att träffa dig, vi hörs nog snart igen.

Ja då var det lite träning igen!

Kategori: Lotus

Vi har tränat lite spår så klart en av gångerna gick han som ett litet lokomotiv med nosen i backen nästan hela tiden, idag provade vi på ett litet apellspår, det gick ganska bra men där blir det mycket mer träning framöver. Igår var vi och tränade personsök i byggnad Lotus tycker det är jätte kul, Alma fick också prova på det, hon tyckte också det var jätte kul men lite roligare och leta efter saker än oss tyckte hon nog, det är så härligt att se henne för hon strålar av lycka när hon får vara med, hon är verkligen en jätte härlig hund.Sen har vi tränat lite lydnad det går lite knackigt framåt men det blir bättre för varje gång, men olyckligtvis när vi var på klubben för första gången gick allt ganska bra tills någon klantskalle började sjuta fyrverkerier i ett närliggande område och det tyckte inte Lotus var kul. Men vi lekte vidare och jag tror han glömde bort det, vi får väl se nästa gång vi kommer dit om han har glömt det eller inte.